Lezárult a BAT4MAN program - eredmények

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

A bőregerek érzékenysége és az épületek állagmegőrzése miatt az ilyen típusú munkákat rendkívül körültekintően kell végezni, kevés azonban a megelőző tapasztalat. Hiánypótló ezért az a pályázat keretében készített példagyűjtemény, melynek összeállítását pályázati partnerünk, a Szlovák Denevérvédelmi Egyesület (Spoločnosť pre ochranu netopierov na Slovensku, www.netopiere.sk) koordinált.

A közelmúltban elkészült az a projektfilm, mely a denevéreket és védelmüket népszerűsíti, illetve a pályázat keretében végzett munkát mutatja be. A nemzetközi projekt fontos része volt az ismeretterjesztés, hiszen csak azokat az élőlényeket tudjuk az emberek segítségével hatékonyan megvédeni, akiket sokan ismernek és szeretnek.


A BAT4MAN projekt eredményei

 

 

Kapcsolódó hírek

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Schmidt Egon életének 92 évében elhunyt.  Elhunyt szerettünk búcsúztatása 2023. március 10-én 11:15 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozóban.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából országos versenyt hirdet az általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...