Madárbarát óvoda Egerben!

A madarak megfigyelése életre szóló élményt nyújthat a legkisebbek számára. Egerben az Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodája is csatlakozott a „Madárbarát óvoda” programhoz.

Eger város központjában található a Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodája. Csendes, nyugodt helyen fekszik, és a fákkal, növényekkel teli udvara ideális környezetet biztosít a madarak számára. Az óvoda fontos feladatai közt tartja számon a környezeti nevelést, a természet szeretetét, így részt vettek már többek között a „Madarász ovi” programban is.

Az MME Bükki Helyi Csoportja és a Bükki Nemzeti Park igazgatóság segítségével az óvoda udvarán ősszel énekesmadaraknak való mesterséges odúkat helyeztünk ki, valamint itatókat, ablaketetőket. A kicsik saját kezűleg is készítenek etetőket, és évről-évre részt vesznek a téli madáretetésben. Minden feltétel adott volt hozzá, hogy az intézmény megkapja a „Madárbarát óvoda” táblácskát.

Egerben több óvoda is csatlakozott már a programhoz, ami mind szülőként, mind környezeti nevelőként nagy örömünkre szolgál. A kicsik szemléletformálása és a környezetünk iránt való érzékenyítése közös érdekünk – másrészt pedig a madárvilág ismerete, megfigyelése a gyerekek javára válik!

Hák Flóra